mandag 15. august 2011

Morgenkvisten

Jeg er en morgenfugl, eller et morgenmenneske om jeg skal være helt korrekt, så jeg har ingen problemer med å stå opp om morgningen. Jeg elsker den tiden på døgnet når ingen andre er våkne og jeg kan sitte for meg selv med en kopp te og høre på fuglene.

Ja, nå må vi se på dette som om det er vår/sommer og fridag, for om vinteren er det et ork. Om vinteren er det iskaldt utenfor dyna og morgenkvisten er tung. Hvis man da må stå opp tidlig for å komme seg på skole eller jobb er det ikke rart folk blir depressive. Men med en gang snøen kommer er det med en gang mye lettere. Det blir lunere ute, og ikke minst lysere, og når månedene begynner å tikke blir det igjen lettere å stå opp.

Nå som det har vært sommerferie har jeg ikke hatt noen problemer med det å sove bort dagen. Jeg har vært oppe rundt 08 og har vært ferdig påkledd til 09. Da er morgenen fin. Den kan brukes til alt fra å rydde og vaske til å sitte foran tven å se de nyeste nyhetene. Det kan tilogmed hende at jeg setter meg på kjøkkenet med tekoppen min å leser aftenposten fra ende til annen. Stort sett på søndager..

Men jeg er en morgenfugl, og morgenkvisten er en av høydepunktene på fridagene.

2 kommentarer:

  1. Jeg skulle ønske jeg var som deg. Fint innlegg!

    - Caroline (www.icarroi.com)

    SvarSlett
  2. Ja, det er skikkelig deilig å stå opp tidlig og ta seg god tid med å komme i gang med dagen! Som student fikk jeg ekstra lang juleferie, og jeg følte at jeg kastet mye tid bort ved å komme sent i gang. Plutselig var det midt på dagen før jeg hadde foretatt meg noe som helst. De to siste ukene stod opp kl. 06:00, og det var ganske fantastisk.

    SvarSlett